hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Sátorfolyosót építenek a Bajcsyban

Napokon belül megoldják, hogy legalább egy sátorfolyosó védje az udvari, mobil CT-be tolt betegeket – mondta a Népszavának Bodnár Attila.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházban február eleje óta van átmeneti állapot, a képalkotó diagnosztikai szolgáltató akkor távozott, és kezdődött meg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pályázatán kiválasztott új gép telepítése.

Bodnár Attila, az intézmény főigazgatója a Népszavának azt mondta, hogy a régi szolgáltató öt nappal a váltás előtt jelezte mégsem kíván szolgáltatni és levonul, ezért folyamodtak a szükségmegoldáshoz. Az új berendezések telepítése nyolc hétig tart.

Az intézmény számára 2008-ban előnytelenül megkötött szolgáltatói szerződés helyett az ősz folyamán nyílt közbeszerzési eljárással új közreműködő szolgáltatót választott az intézmény, amely április közepén helyezi üzembe csúcskategóriás, 128 szeletes CT-berendezését és MR-berendezését. Míg a korábbi szolgáltató a radiológia üzemeltetéséből a kórházhoz érkező teljes bevételt megkapta, az új, sokkal kedvezőbb az intézmény számára. A jövőben évente 1,2 milliárd, a teljes szolgáltatásért kapott finanszírozás negyede az intézménynél marad, és ez az összeg is a betegellátás színvonalát javítja.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink