2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Sacubitril/Valsartan klinikai és echokardiográfiás hatásossága csökkent bal kamra funkciójú betegek terápiájában való világ adatok alapján

Az új terápiás lehetőségek ellenére a szívelégtelenségben szenvedők korai hirtelen halála, különösen csökkent ejekciós frakcióval élők esetén (HFrEF), még mindig nagyon magas (1).  Az ajánlások ellenére sok beteg továbbra sincs optimális gyógyszeres terápián (maximális tolerálható dózisú béta-blokkoló, ACE gátlók, minerál kortikoid receptor antagonisták-MRA), melynek egyik oka, hogy tünetmentesség esetén alul értékelik a klinikusok a szívelégtelenég haemodinamikai stabilitását, ezzel rontva a beteg hosszútávú kimenetelét. A HFrEF egy progresszív betegség, mely a tünetek javulása esetén is magas kardiovaszkuláris kockázattal jár már rövid távon is (2).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Sármán Balázs
a szerző cikkei

(forrás: Clinical and echocardiographic benefit of Sacubitril/Valsartan in a real-world population with HF with reduced ejection fraction. MV Polito et al. Scientific Reports volume 10, Article number: 6665 (2020))

cimkék

hirdetés