2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Rovó László a rektorjelölt az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szenátusa abszolút többséggel Rovó László orvosprofesszort választotta rektorjelöltnek, közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

A közlemény szerint az SZTE vezetésére kiírt pályázatra Gulyás László (SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar), Máté-Tóth András (SZTE Bölcsészettudományi Kar) és Rovó László (SZTE Általános Orvostudományi Kar) nyújtott be pályázatot. A jelöltek az egyetem szenátusának ülésén ismertették programjukat, válaszoltak a kérdésekre, majd a testület tagjai véleményezték a rektori pályázatokat. Ezt követően az 52 tagú szenátus egy fordulóban, abszolút többséggel Rovó Lászlót választotta rektorjelöltnek.

A választás eredményét az egyetem megküldi a fenntartónak, aki azt továbbítja a megbízás kiadására jogosult köztársasági elnök részére. Az SZTE új rektora megbízatása esetén 2018. július 1-jétől négy évig tölti be vezetői tisztségét.

Szabó Gábor akadémikus, akinek második rektori ciklusa 2018. június 30-ig tart, 2010 óta irányítja a Szegedi Tudományegyetemet.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink