hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Rosszul kezdődik az év

Soha nem volt olyan magas év elején a kórházak adósságállománya, mint az idén, emiatt március végére akár kritikus helyzet is előállhat – írja a Világgazdaság.

Az adósság maximum felét tudták rendezni az egészségügyi intézmények abból az összesen 27 milliárd forintból, amit 2012 végén az Egészségbiztosítási Alap „maradványából”, az úgynevezett kasszasöprést követően átutaltak nekik – emlékeztet a lap. A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint az adósságállomány növekedéséből adódó gondok 2013-ban már az első negyedév végén jelentkezni fognak. A kényszernyugdíjazás mellett ezért az adósságteher csökkentésének abszolút elsőbbséget kell élveznie az egészségpolitikában – vélekedett Rácz Jenő.

Az egyszeri juttatással a beszállítók kintlévőségeit legfeljebb a tavaly szeptemberi szintre sikerült leszorítani – jelezte az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László. Ráadásul sokan 400-500 nappal ezelőtt lejárt számlákat sem egyenlítettek még ki. Ennek egyik oka, hogy orvostechnikai cégből jóval több van, mint gyógyszer-nagykereskedőből, így az előbbiek közül könnyebben találnak a kórházak olyat, aki még hajlandó szállítani nekik... – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink