2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Rétvári Bence: a fiatalok itthon tartása kiemelt cél

A kormány intézkedéseinek egyik prioritása, hogy Magyarország olyan hely legyen, ahol a fiataloknak érdemes tanulniuk és dolgozniuk, és ahonnan nem akarnak elvándorolni - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára a debreceni Campus Fesztiválon.

A politikus hangsúlyozta: az önkormányzati rendszer, az oktatás és az egészségügy átalakításában is döntő szempont, hogy a fiatalok végzettségüknek megfelelően megtalálják helyüket akár orvosként, akár tanárként, akár az élet más területein.

"A cél az, hogy ugyanolyan színvonalú oktatást vagy egészségügyi szolgáltatást kapjon egy állampolgár az ország minden pontján. Ha ez megvalósul, akkor megállítható az országon belüli elvándorlás és a külföldre település is" - fogalmazott. Hozzátette: az oktatás, a megfelelő gazdasági környezet és a vidék felemelkedése az elvándorlás megállításának záloga.

Rétvári Bence kiemelte: fontos, hogy a fiataloknak akár egy zenei fesztiválon, egy buliban is el tudják mondani, hogy miért dolgoznak, és fogadják a visszajelzéseiket. A Campus Fesztiválon az érdeklődők főleg az oktatási rendszerrel kapcsolatban tettek fel kérdéseket, sokan pedig azt is szeretnék, ha már 16 évesen megszerezhetnék a jogosítványukat.

A Campuson is urnákban gyűjti az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a fesztiválozók javaslatait, és ígérete szerint a sarkalatos törvények megalkotásakor ezeket is figyelembe veszik majd.

Az államtitkár kitért rá: ez az első fesztiválszezon a West Balkán-tragédia óta, és a korábbi fesztiválokon szerzett tapasztalataik szerint a fiatalok biztonsága a szervezők számára prioritás az összes rendezvényen.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés