hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Rétvári a méltányosságról

Idén eddig 981 egyedi méltányossági kérelmet nyújtottak be 75 év feletti daganatos betegek részére – írja a Világgazdaság.

A 981 kérelem közül 702 beteg kapott pozitív választ – mondta a Világgazdaság szerint Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Novemberig összesen hatvanhat beteg kérelmét utasították el, a többi 213 beteg kérelmét hiánypótlás miatt, esetleg az eljárás visszavonása miatt nem bírálták el.

A legtöbb méltányossági kérelem januárban érkezett (162), ebből kettőt utasítottak el orvosi indokok alapján. Az év első hónapjában 54 esetben volt szükség hiánypótlásra, esetleg a gyógyszerkérelem felfüggesztésére – derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adataiból. A januárban beérkezett méltányossági kérelmekből 106 esetben (65,4 százalék) kapta meg a beteg a gyógyszert. Az idén novemberben érkezett a legkevesebb kérelem; ötvenhatból tizennyolc 75 év feletti betegnek engedélyezték a gyógyulásához szükséges olyan készítményt, amelyet a NEAK még nem fogadott be, de a kezelőorvos úgy ítélte meg, hogy a beteg állapota lényegesen javulhat a kérelmezett gyógyszertől.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Könyveink