hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Rendszeresen szűrik a debreceni diákokat

Minden általános és középiskolás diák rendszeresen komplex vizsgálaton esik át elsőtől a 12. évfolyamig, számolt be a Dehír.

Széles Diána alpolgármesterközölte: Debrecen gondoskodó városként komplex egészségügyi szűrőprogramot indít a Debreceni Egyetemmel és a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézettel közösen. Az iskoláskorú gyermekek kétévente szervezett módon (második osztályban, negyedik osztályban, hatodik osztályban stb.,) egész napos komplex szűrővizsgálaton vehetnek részt, ahol többek között mozgásszervi, hallás- és látásszervi, fogászati, EKG vizsgálatot végeznek el szakemberek, valamint egészségnevelési, életmód-tanácsadási és drogprevenciós előadásokat hallgathatnak meg a fiatalok, amelynek köszönhetően korán felismerhetők lesznek a betegségek.

A vizsgálat eredményét a szülők is megismerhetik, így időben tudják az esetleges rendellenességeket kezelni. A komplex szűrővizsgálatot az ebben az évben megnyíló egészségügyi centrumban végzik el. A szakmai irányításért a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztő Intézet lesz felelős, írja a Dehír.

(forrás: Dehir.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés