hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Reformok Romániában

A román parlament február 21-én jóváhagyta a kormány által előterjesztett egészségügyi reformtervet, amelynek elsődleges célja, hogy az uniós csatlakozásig minél jobban megközelítsék az európai egészségügyi ellátás színvonalát. Az életbe léptetéséhez már csak az államfő aláírására van szükség.
A reformfolyamat keretében fokozatosan kiterjesztik a térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatások körét. Azért, hogy visszaszoruljon a korrupció, az orvosok legális jövedelmének növelésére engedélyezik, hogy az állami kórházakban fizetős részlegeket működtessenek, és megtiltják, hogy a kórházigazgatók közhivatalt töltsenek be. Nyolc sürgősségi kórház felépítését és mintegy 20 nagyobb egészségügyi intézmény modernizációját tervezik 2007-re, valamint egy, az uniós normáknak megfelelő nemzeti szervdonációs és transzplantációs program elindítását. Meghatározzák a kötelező biztosítás terhére igénybe vehető szolgáltatásokat, továbbá szabályozzák az egészségügyi magánbiztosítók tevékenységét.
Folytatás a 8. oldalon

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
BOKOR DÓRA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés