2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Rákaptak a Xanaxra a brit tinik

Könnyen hozzáférhető, olcsó, gyors megoldásnak tűnik szorongások kezelésére, ugyanakkor addiktív és zombivá tesz. Új ellenség jelent meg a brit drogok elleni harc színterén, közli a hvg.hu.

Egyesek szorongásaikat, lelk problémáikat kezelik vele, mások egyszerűen drogként használják - egyre népszerűbb a Xanax nevű, itthon is ismert nyugtató a brit tinik körében, írja a Guardian alapján a hvg.hu.

Egyes kutatások szerint az öt legnépszerűbb drog között szerepel a fiatalok körében a generikus származékain keresztül könnyen (akár a neten) és olcsón hozzáférhető Xanax a kannabisz és az alkohol mellett.

A politikusok is felfigyeltek a problémára, a munkáspárti Jonathan Asworth árnyék-egészségügyi miniszter szerint növelni kell a tudatosságot, a fiataloknak meg kell érteniük, hogy a tűzzel játszanak. Karácsonykor is sok fiatalt kellett kórházba vinni, az essexi rendőrség pedig kampányt folytatott szilveszterkor a gyógyszer és egyéb, vényköteles szerek használatának ártalmairól. Volt olyna fital, aki 300 tablettát vett a dark weben és az iskolában árulta őket.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink