hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Pszichoszociális hálózatot szerveznek rákbetegeknek

Fővárosi konferenciát szervez a Rákbetegek Országos Szövetsége egy a rákbetegeket segítő pszichoszociális hálózat kialakítása érdekében.

A konferencia célja a szociális és egészségügyi ellátás erőforrásainak feltárása, szervezeti együttműködés és a szolgáltatások koordinációjának segítése. Ezt a fővárosi egészségügyi és szociális ellátást irányító hivatalok gondozási központok, szolgálatok, onkológiai gondozók, háziorvosi szolgálatok, nonprofit segítő szervezetek, vezetői, szakértői, rákbetegek civil, önkéntes, öntevékeny csoportjai, képviselői részvételével kívánja elősegíteni.

A konferencia az emberi kapcsolatok fontosságát emeli ki, amely megjelenik a szociális és mentális gondozásban, a problémamegoldó beszélgetésekben, a tájékoztatásában, az ügyintézésben, a hozzátartozókkal, háziorvosokkal szorosabb együttműködésben, amelyek szerepet játszanak a betegségek pozitív kimenetelében. Mindehhez a szociális hálózatok jelenthetik az egyik utat, amelyen keresztül érvényesülhetnek a kedvező hatások.

Ehhez szükséges a segítő szakemberek folyamatos kommunikációjának fenntartása, találkozók szervezése, amelyek egyrészt alkalmat nyújtanak a szervezetek bemutatkozására, az aktuális kérdések, közös problémák megbeszélésére és tapasztalatátadásra. Másrészt az ellátást igénybe vevők lakókörnyezetében történő segítségnyújtás, az önálló életvitel fenntartásában, meglévő képességeik megtartásában és fejlesztésében, egészségi és pszichés állapotának javításában.

A konferenciára előzetes, név szerinti jelentkezést kérnek 2012. január 29-én 12 óráig a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen és a 225-7767-es telefonszámon név, intézmény, e-mail, telefonszám megjelölésével.

A konferencia helyszíne: a NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság tanácsterme (Budapest V. kerület, Arany János u. 6-8. sz.) 

A konferencia időpontja: 2012. január 31. 10.00 – 16.00

A január 31-i konferencia programját ide kattintva érheti el

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: Rákbetegek Országos Szövetsége)

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés