hirdetés
2021. október. 26., kedd - Dömötör.

Protonpumpa-gátló készítmények korszerű gyógyszeradagolási formái: multipartikuláris rendszerek

A különböző protonpumpa-gátlókat (PPI, proton pump inhibitor) tartalmazó készítmények formulálása kihívást jelentett a gyógyszergyártók/fejlesztők számára, hiszen e csoportba sorolható valamennyi farmakon savérzékeny prodrugnak tekinthető. Továbbá általánosságban elmondható, hogy a gyógyszerfejlesztés célja olyan rendszer létrehozása, amely a minőség, hatékonyság, biztonságosság hármas követelményét teljesíti. Ennek következtében a gyógyszeriparban folyamatos az igény olyan egyre hatékonyabb és biztonságosabb gyógyszerkészítmények előállítására, amelyek a betegek igényeit is figyelembe veszik a terápia során. Ennek érdekében egyre újabb és újabb gyógyszertechnológiai eljárásokat, gyógyszerformákat, ható- és segédanyagokat kell használni a gyógyszerfejlesztés területén a protonpumpa-gátlókat tartalmazó készítmények esetében is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Kállai-Szabó Nikolett; Farkas Dóra; Antal István, Semmelweis Egyetem, Gyógyszerészi Intézet
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Jogszabályfigyelő

Nagyjából egy hónapja áll az ajkai Magyar Imre Kórház nagy csinnadrattával négy éve átadott CT-berendezése meghibásodás miatt.

Litván kutatók kifejlesztettek egy olyan számítógépes algoritmust, ami megnyithatja a kaput a korai diagnózisalkotás felé.