hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Privatizációt készítenek elő az egészségügyben?

Olyan nagyszabású fejlesztési és visszafejlesztési elképzelés az egészségügy Semmelweis Tervként megismert átalakítási terve, amely egyszerre tükör és fonák - írja az Aszklépiosz-fórum.

Az eredeti vitairat „diagnózisának” számos megfogalmazása a legszebb vágyakat takarja, ugyanakkor a kormány által elfogadott változatból kiderül, hogy „nem az egészségügy újraélesztéséről van szó, hanem a megcsonkított költségvetés és az egészség hiányának újraosztásáról”.

A vélemény dr. Poller Imre onkológus főorvostól hangzott el a Markáns vélemények elnevezésű, dr. Falus Ferenc ex-országos tiszti főorvos nevéhez köthető beszélgetéssorozat június 7-i estjén. Az állami és magánellátást egyaránt jól ismerő onkológus azonban ezúttal sem maradt egyedül sarkos véleményével. Mint hallhattuk, a „diadaljelentés” ugyan megvolt a terv kormány általi elfogadásáról, ám a koncepció megvalósításának koncepciója csak jövő nyárra készül el, miközben hihetetlen hatalom koncentrálódhat az új módszertani központban.

És miközben egyre inkább afelé megyünk, hogy a szociális ellátás kiüresedik, alanyi jog helyett az öngondoskodás vagy a család segítsége kerül előtérbe, esetenként azt a szempontot is figyelmen kívül hagyják, hogy a krónikus osztályon folyó ellátás nem ugyanaz, mint ami egy bentlakásos szociális intézményben kapható…

A teljes cikk az Aszklépiosz-fórum oldalán olvasható.

Köbli Anikó
a szerző cikkei

(forrás: Aszklépiosz-fórum)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés