2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Postacsomaggal küzdenének a terhességmegszakítások ellen

A brit terhességi tanácsadó szolgálat azt javasolja, hogy az ünnepek alatt recept nélkül is kaphassanak esemény utáni tablettát azok, akik kitöltenek egy online nyilatkozatot és beszélnek telefonon egy egészségügyi dolgozóval – írja a hvg.hu.

A brit tanácsadó szolgálat munkatársai attól tartanak - írja  a lap - , borsos ára, illetve a gyógyszertárak ünnepek alatti zárva tartása sokakat visszatart attól, hogy szükség esetén beszerezzék a tablettát. Az év első három hónapjában szoktak a legtöbben abortuszra bejelentkezni, ami arra utal, hogy a karácsony és újév körüli időszak általában melegágya a nem kívánt terhességeknek. A mostani javaslat lényege, hogy azok a nők, akiknek kórtörténetét és az aktuális helyzetét egy egészségügyi dolgozó végignézte, postán megkapnák a tablettát egy óvszer kíséretében.

Az ötletet lelkesen fogadta az FPA nevű szexuális tanácsadó szervezet, ugyanakkor a Life nevű abortusz ellenes csoport szóvivője szerint mindez inkább még felelőtlenebb szexuális viselkedésre ösztönzi a nőket, főleg az ünnepek alatt, amikor köztudottan megnő az alkoholfogyasztás is.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink