hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Poloskák a pszichiátriai otthonban

Ágyi poloskák leptek el egy állami fenntartású, XVIII. kerületi pszichiátriai otthont, közli a Hír TV honlapja.

A dolgozók az éjszakai körjáratuk után azt mondják, hogy az arcukon, a kedves lakó, aki aludna szerencsétlen, az arcukon mászkálnak, a fülükben, az orrukban. Most hogy lehet úgy létezni, hogy lehet úgy pihenni, hogy egyébként is van egy sajátságos betegségük, és akkor nincs egy nyugodt éjszakájuk? – mondta a dolgozó.

Van olyan gondozott, aki kórházi kezelésre szorult a vérszívók miatt. Volt olyan, aki bement a gyámhatósághoz és mutatta a karjait, van, aki azért van beutalva kórházba, mert tele van, a lába cukor beteg, nem gyógyul a csípésektől – tette hozzá az arcát és hangját nem vállaló munkás.

Már a dolgozók is hazaviszik a poloskákat. Ha nem fertőtlenítik gyorsan az épületet, nem lesz, aki ápolja a rászorulókat. A Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény budapesti fiókja 150-200 pszichikai betegséggel küzdő embernek nyújt otthont. Az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozik, Rétvári Bence parlamenti államtitkár eddig nem találkozott a problémával.

A Hír TV úgy tudja, már készült intézkedési terv, amely alapján szintenként fertőtlenítenék az épületet. A matracokat is ki kellene cserélni. Ám minderre az otthonnak nincs pénze, támogatást pedig csak Balog Zoltán minisztériumától – mint fenntartótól – remélhetnek.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink