hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Plasztikai sebészek nemzetközi kongresszusa

A plasztikai sebészeti beavatkozásokat, esztétikai műtéteket mind több férfi is igénybe veszi; a beavatkozásokon átesettek 46 százaléka 35-50 év közötti, a 18-35 éves korosztálynak pedig több mint húsz százaléka élt ilyen lehetőségekkel.

Molnár Csaba, a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság elnöke a plasztikai sebészek nemzetközi kongresszusának zárónapján Debrecenben elmondta: a hatvan ország plasztikai sebészeit integráló nemzetközi társaság, az ISAPS (International Society for Aesthetic Plastic Surgery) háromnapos továbbképző kongresszusán száznyolcvan szakember vett részt. A találkozó keretében tartották meg a magyar társaság és a Román Plasztikai Sebész Társaság által közösen szervezett IV. Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Fórumot, amelynek keretében az égési sérülések rekonstrukciós műtéti beavatkozásairól cseréltek véleményt.

A szakember elmondta azt is, hogy a férfiak esetében az elmúlt években 16 százalékkal nőtt a beavatkozások száma, amelyek közül a legnépszerűbb a zsírleszívás volt, de szemhéj-, valamint orrplasztikai műtétet is sokan vették igénybe

Magyarországon a plasztikai sebészeti beavatkozások pontos számáról eddig nem készült statisztika, becslések szerint azonban elérjük az EU-átlagot. Legtöbben a mellüket szeretnék korrigáltatni, míg a nők körében néhány évvel ezelőtt igen divatos zsírleszívás népszerűsége mára kicsit megkopott, de még mindig nagyon sokan élnek ezzel a lehetősséggel. Sokan végeztetnek szemhéjplasztikát, és egyre divatosabb a kisajak-korrekció, valamint a különböző bőrsebészeti eljárások - sorolta a szakember. 

Az ISAPS-továbbképzés alkalmával a plasztikai sebészet körébe tartozó ráncfelvarrás, arcról történő zsírleszívás, orrplasztika és egyéb sebészeti beavatkozások kerültek a terítékre. A résztvevők előadásokat hallhattak a daganatos megbetegedésből felépült betegek és a tekintélyes fogyáson átesettek korrekciós műtéteiről is. A megjelentek ezen kívül kiemelt figyelmet szenteltek a lézeres esztétikai beavatkozások ismertetésére is, hiszen ez egy viszonylag új, folyamatosan fejlődő tudományág.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés