hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Pilisszentlászlón a felnőttekkel volt a baj, állapította meg az ÁNTSZ

Részben lezárult a járványügyi vizsgálat a pilisszentlászlói szamárköhögéses esetekkel kapcsolatban, a gyerekek oltási könyve - egyet kivéve - rendben volt - közölte az ÁNTSZ.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken azt írta az MTI-nek, hogy az iskolában tanuló 195 diák közül 194-nek rendben volt az oltási könyve, a kötelező védőoltásokról szóló igazolások hiánytalanul szerepelnek bennük. Egy oltási könyv ellenőrzése még folyamatban van. A népegészségügyi intézet jelentése szerint öt felnőttnél és egy gyereknél merült fel a szamárköhögés gyanúja. Az eddig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok négy felnőtt esetében igazolták a fertőzést.

Hangsúlyozták, hogy elsősorban a nagyon szigorú magyarországi kötelező védőoltások rendjének köszönhető, hogy nem érintett több gyereket a megbetegedés. A felnőttek megbetegedésében szerepet játszhatott, hogy az immunitás az életkor előrehaladtával romlik, ezért a tíz évnél régebben oltott pedagógusok önkéntes oltásához a népegészségügyi intézet oltóanyagot biztosított, melyet a tantestület tagjai közül többen már meg is kaptak.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés