hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Péntektől utalják a fogorvosok pénzét (Bővítve)

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) tájékoztatást kért, hogy miért késik a fogorvosok számára egy hónapja bejelentett hárommillió forint kifizetése, értesült a WebOrvos.

A WebOrvos információi szerint a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap Kezelőtől azt az információt kapa a kamara, hogy a kifizetésre készen állnak, az azonban csak a szükséges jogszabály-módosítást követően lehetséges. Az államtitkárság tájékoztatása szerint a szükséges jogszabály-módosítás a mai Magyar Közlönyben jelenik meg, és egyidejűleg a szükséges utolsó ellenjegyzések is megtörténnek, így a kiutalások december 29-ével megindulhatnak.

A lap információit később megerősítette az Emmi Egészsésgügyért Felelős Államtitkársága is. Közleményükben azt írják, hogy ahogy arról a kormány korábban döntött, a háziorvosok és a védőnők után a közfinanszírozott alapellátást végző fogorvosok számára is biztosít plusztámogatást, melynek kerete 7,6 milliárd forint. Ez praxisonként 3 millió forintot jelent, amelyhez a jogosultak hamarosan hozzájutnak. Az erről szóló kormányhatározat és kormányrendelet a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés