hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Patchwork technológiával készül az egészségügyi reform

Több műhelyben és a kormányhierarchia különböző szintjein is lázasan készülnek az egészségügyi reform koncepciói – írja az ATV.hu.

Kapcsolódó cikkek

„Legalább három olyan kormányzati ’pólust’ találtunk [értsd: Zombor, NGM, Lázár-Sonkodi - a szerk.], ahol reformtervek készülnek, ám több forrásunk is elismerte, hogy Matolcsy György jegybankelnök is számos kormányzati ügybe ’belekotnyeleskedik’, ilyen értelemben tehát az MNB elnöke még egy ’fél pólus’ a kormányban” - írják.

„Forrásaink szerint – folytatja  a lap  – a miniszterelnök kormányzási technikájába belefér, hogy politikusokat és a műhelyeket versenyeztet, majd több darabból „összevarr” egy politikai akciótervet. Egy kormányzati háttérember azt mondta, hogy nincs kész egészségügyi koncepció, részletekről viszont nem kívánt beszélni, mert úgy vélte, hogy az általa ismert félkész „reformtervek” kiszivárgása biztosan kihatna a választások eredményére.”   

„Több egészségügyi szakértő is azt várja, hogy a kormány kitalál valamiféle keveréket az állami- és a magánegészségügy együttműködésére. Így az lehet a fő kérdés, hogy milyen egészségügyi szolgáltatások lehetnek a jövőben fizetősek, részben fizetősek, illetve teljesen térítésmentesek” – összegzik áttekintésük végén a várakozásokat az atv.hu-n.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink