2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Pályázat: egészséges recepteket várnak

Az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfelelő recepteket várnak a Kor Kontroll Társaság és a Magyar Elhízástudományi Társaság pályázatára.

A túlsúly és az elhízás együttesen a felnőtt lakosság több mint kétharmadát érinti napjainkban Magyarországon! Különösen figyelmet kell fordítanunk a gyermekkori elhízás egyre nagyobb mértékére is, hiszen minden negyedik-ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott! Tudjuk, hogy az elhízás számos krónikus betegség előidézője is egyben, így önálló kockázati tényezője szív- érrendszeri betegségek kialakulásának, közrejátszik számos szövődményes betegség, a hipertónia, a 2. típusú diabetes, a kóros lipidanyagcsere, valamint egyes daganatos betegségek kialakulásában is. A túlsúly és az elhízás kialakulásában, megelőzésében és kezelésében a kiegyensúlyozott táplálkozás elsőrendű fontosságú. Korunk táplálkozási szokásait kóros mennyiségű és kóros összetételű tápanyagfelvétel jellemzi. Rohanó életmódunk magába foglalja a rohamos étkezést és a hiper-kalóriákra épülő táplálkozást, amely ellen kellő mértéktartással, tudatos étrendtervezéssel, főzési alapismeretek elsajátításával vehetjük fel a küzdelmet.

Ezért látjuk szükségesnek receptversenyünkkel is felhívni a figyelmet arra, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű ételeket fogyasszunk, azok megfelelő adagjait és elkészítési módját megismerjük! Ezért ír ki a Kor Kontroll Társaság, valamint a Magyar Elhízástudományi Társaság közös receptversenyt, és teszi közzé az önök által beküldött jó recepteket! Receptversenyünk abban különbözik a megszokottól, hogy a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól!

Várjuk a határon túli- erdélyi, vajdasági, felvidéki, kárpátaljai hagyományőrző ételek receptjeit is! Hiszen ott is vannak olyan finom ételek, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek, például a diabétesz egyensúlyban tartásához is.

További tudnivalók és pályázati feltételek a Kor Kontroll Társaság portálján.

hirdetés

Könyveink