hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Palesztinok gyógyulnak Izraelben

 Palesztina nevének hallatán először többnyire az izraeli megszállás elleni palesztin felkelés jut eszünkbe, ám alig van fogalmunk arról, mi történik a katonai támadások és az öngyilkos merényletek áldozatául eső sebesültekkel és lelki sérültekkel. Kevesen tudnak az izraeli és a palesztin egészségügyi dolgozók együttműködéséről, arról, hogy a zavargásokban megsérült palesztin gyermekek számos izraeli kórházban ingyenes orvosi ellátásban részesülnek, mint ahogyan az sem közismert, hogy a nagyhírű jeruzsálemi Hadassah Hospitalban máig palesztin állampolgárok százait kezelik, és nagyszámú életmentő műtétet is végeznek.
 Mint az a Public Health News 2004. december 6-i számában olvasható, a palesztin egészségügyi ellátásban a Bethlehem Arab Society for Rehabilitation végez úttörőmunkát. A szervezet tevékenységének középpontjában a fizikai és a pszichoszociális rehabilitáció áll. A foglalkozásterápiára és a fizikoterápiára specializálódott orvosok gyakorlatában mindennapos a lőtt sebek következtében kialakult idegi károsodások kezelése.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
BOKOR DÓRA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés