hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Outsourcing a gyógyszerfejlesztési piacon

A European Pharmaceutical Review riportja megvizsgálja az aktuális trendeket és lehetőségeket, amelyek befolyásolják a döntéshozatalt: érdemes-e kiszervezni a gyógyszerfejlesztés preklinikai és klinikai fázisait.

Az írás – The Drug Discovery Outsourcing Market - részletesen foglalkozik azokkal az országokkal – Kína és India –, ahol olcsó a gyógyszerfejlesztés, bemutat témába vágó stratégiai együttműködéseket, akadémiai kollaborációkat és esettanulmányokat. Elemzi a vezető gyógyszergyártó és biotechnológiai cégek outsourcing stratégiáit.

Megtudjuk többek között: 2009-ben 7,4 milliárd dollárnyi értékben szerveztek ki gyógyszerfejlesztési munkát; az összeg 2015-re várhatóan 18,5 milliárd dollárra nő.

A preklinikai fázisok közül leginkább a kémiai szolgáltatásokat szervezték ki 2,9 milliárd értékben, ami a piac 39 százalékát teszi ki. A kiszervezett biológiai szolgáltatások értéke 2 milliárd dollár volt (28 százalék).

Egyre elterjedtebbé válik a hálózatos modell: a gyógyszercégek kevesebb fejlesztőüzemet birtokolnak, inkább hálózatba tömörülnek másokkal. Az outsourcing piacát a virtuális vállalatok is növelni fogják a jövőben: ezek a cégek szinte minden tevékenységüket – kutatás, gyártás, sales – kiszervezik.

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés