hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ötszázmilliárdnyi közbeszerzés

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz 2016-ban ellenőrzésre beérkezett közbeszerzési eljárások száma emelkedett, szeptemberig már magasabb volt, mint 2015-ben, ez a jogszerűség erősödését is mutatja – közli a vg.hu.

Az egészségügyben az elmúlt években és az idén összesen 500 milliárd forint értékű közbeszerzés valósul meg – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emmi egészségügyért felelős államtitkára a Közbeszerzési Hatóság által az egészségügy közbeszerzéseinek ellenőrzési tapasztalatairól rendezett konferencián. A minisztérium legfontosabb célja a jogsértések megelőzése, különösen, hogy a rendelkezésre álló források jövőre várhatóan tovább bővülnek. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz 2016-ban ellenőrzésre beérkezett közbeszerzési eljárások száma emelkedett, szeptemberig már magasabb volt, mint 2015-ben, ez a jogszerűség erősödését is mutatja – hangsúlyozta az államtitkár.

A Közbeszerzési Hatóság a közbeszerzési eljárások ellenőrzésében szorosan együttműködik számos állami szervezettel, így például az az Állami Számvevőszékkel, a Miniszterelnökséggel, a  Kormányzati Ellenőrzési Hivatallal, valamint a Gazdasági Versenyhivatallal – mondta Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke. Az ellenőrzések során feltárt szabálytalanságok miatt idén az Állami Számvevőszék számos jogorvoslati eljárást indított, amelyek alapján eddig a Közbeszerzési Döntőbizottság több mint száz határozatot hozott, írja a lap.

cimkék

hirdetés

Könyveink