hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Öt előadás a halálról

Az Életvégi Tervezés Alapítvány interaktív előadássorozatot indít az életvéggel kapcsolatos teendőkről, problémákról.

A halál társadalmi tabuja miatt nem ismerjük az életvégi szakaszban felmerülő döntési

lehetőségeket, azok várható következményeit, jogainkat, kötelességeinket – írják ismertetőjükben. Általában sem az orvos, sem a család nem tudja hogyan beszéljen ezekről a kérdésekről, egyáltalán miket kell a halál közeledtével átgondolni. Az alapítvány azért jött létre, hogy az emberek az élet bármely szakaszában nyíltan beszélhessenek az életvégi kérdésekről. Vallják: az élet végességének elfogadása a gyakorlatias teendők előkészítésén túl egy olyan változást is hozhat az életszemléletben, amitől életünket teljesebbnek, értelmesebbnek élhetjük meg, ez pedig nem csak az idősek vagy betegek számára lehet hasznos.

Az Aranytíz Kultúrházban megrendezett őszi előadássorozat időpontjai és témái:

2014. szeptember 22. hétfő 18:00 – Élet a Hospice-bandr. Muszbek Katalin (pszichiáter, a Magyar Hospice Alapítvány orvos-igazgatója)

2014. október 6. hétfő 18:00 - Teendők haláleset utándr. Angyal Eleonóra (kegyeleti szakértő)

2014. október 20. hétfő 18:00 - Önrendelkezés az intenzív osztályondr. Zubek László (intenzívterápiás szakorvos)

2014. november 17. hétfő 18:00 - Végrendelkezési lehetőségek, hagyatéki eljárásdr. Lábady Tamás (polgári jogi bíró, egyetemi oktató)

2014. december 2. kedd 18:00 - Hogyan beszéljünk a betegségről, halálról?dr. Bíró Eszter (tanácsadó szakpszichológus, Magyar Hospice Alapítvány)

hirdetés

Könyveink