hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Ősszel indul a szakrendelés Tabon

Nyár végére a szakorvosi rendelés is beindulhat a tabi egészségházban - számol be a Somogy TV.

A háziorvosi és védőnői szolgálat már működik, az új tevékenységi körökhöz várnak még engedélyre a kis somogyi városban. A városközpont rekonstrukciója is terv szerint halad, még idén be akarják fejezni a munkálatokat.

Azok az egészségügyi szolgáltatások továbbra is zavartalanul működnek Tabon, amelyeket az egészségház építése előtt meg lehetett találni a somogyi településen, az újakra, viszont még várni kell - mondta Schmidt Jenő polgármester.

Az épületet már elfoglalták a háziorvosok, védőnők és a gyermekorvos, a működési engedélye is megvan az épületnek, most az ÁNTSZ és OEP engedélyekre várunk és vélhetően szeptember elején elindulnak a szakrendelések is - tette hozzá a városvezető. Viszont azzal is szembe kell találkozni, hogy az elmúlt 30 évben új intézményt nem igazán nyitottak ebben a körben, tehát az ilyen zöldmezős az nincsen, és ennek a kitaposott útja a bürokratikus hálózatban nagyon nehéz.

200 óra járóbeteg és 120 óra egyéb ellátás lesz tehát ősztől a tervek szerint már a szakrendeléseken is - reméli a polgármester.

A teljes cikk a Somogy TV oldalán olvasható.

(forrás: Somogy TV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés