hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Összeforr a kütyük és az egészségügy jövője

2021-re 17,8 milliárd dolláros bevételt hozhatnak az egészséggel kapcsolatos viselhető eszközök, írja a pcworld.hu.

Kettős kép van a viselhető eszközök piacán. Miközben egyesek joggal aggódnak amiatt, hogy a cégek innentől kezdve szó szerint minden lépésünkkel és egészségügyi adatunkkal tisztában vannak, addig a másik oldalról nagy hasznot jelenthetnek az effajta kütyük az egészségügyben, írja a lap.

Olyannyira, hogy a Tractica piackutatása alapján 2021-re az egészségügyben bevetendő viselhető eszközök éves szinten 17,8 milliárd dolláros árbevételt generálnak majd. Az idei 2,5 millió készülék helyett 2021-ben már 97,6 millió talál gazdára. 

A fitneszes karkötők monitorozzák az edzésünket, az életjeleinket és az alvási szokásainkat. Hamarosan világszerte alkalmazhatnak megfigyelésre ilyen eszközöket, legyen szó krónikus állapotokról, fájdalomkezelésről vagy távoli megfigyelésről.

Az utóbbi időben sok olyan történet került elő, amelyben egy okoskarkötő adatainak hála az orvosok pontos és azonnali diagnózist tudtak felállítani a betegről, így pedig a megfelelő módszerrel és gyógyszerrel kezelni, vagyis megmenteni az életét. A hasonló történetek egyre gyakoribbak, és egyre több eladáshoz vezetnek.

 

(forrás: PC World)
hirdetés

Könyveink