hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

OSEI: ha késve is, de költözik

A Sportkórház főigazgatója várhatóan szeptember közepéig, az intézmény kiköltözésig marad hivatalban, írja a Magyar Idők.

Szeptember közepéig befejezik az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), vagyis a Sportkórház átköltöztetését az Alkotás útról a Karolina útra – ebben állapodott meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tegnap Soós Ágnes főigazgatóval, miután hivatalában fogadta.

A Magyar Idők értesülése szerint Soós Ágnes a költözést követően távozik posztjáról. Arról, hogy nem kívánják meghosszabbítani az egyébként nyugdíjaskorba lépő főigazgató megbízatását, még a múlt héten tájékoztatta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár. Mint ismert, az OSEI-nek azért kell elhagynia jelenlegi helyét, mert épületeit a Testnevelési Egyetem (TE) veszi birtokba.

A Sportkórháznak az Ortopédiai Klinika egykori épületében jelölték ki az új helyét, ide kellett volna átköltöznie az előzetes bejelentés szerint június 30-ig először az adminisztrációnak, majd a járóbeteg-szakellátásnak, végül pedig a kórházi részlegnek.

– Rugalmasan kezeljük az OSEI kiköltözését az Alkotás úti ingatlanról, a TE fejlesztését nem befolyásolja a csúszás – nyilatkozta Gyetvai Árpád. Az egyetem fejlesztéséért is felelős miniszteri biztos hozzátette: az eredeti megállapodáshoz képest ez egy apróbb változás, a kórház teljes kiköltözése a területről, az átadás-átvétel nyár végére megvalósul. Elmondta: a kórház eddig négy épületet – a konyhát és három Hauszmann-épületet, valamint az Alkotás úti torzó ingatlant – adott át az egyetemnek.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink