2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Orvoshiány Portugáliában: több szülészeti osztályt bezártak

Portugália több településén, így például Montijo vagy Portalegre városokban péntektől vasárnapig bezárják a szülészeteket, és az országos közegészségügyi szolgálat (SNS) is több szülészeti sürgősségi részlegének átmeneti felfüggesztését jelentette be a szülészorvosok hiánya miatt, írja az Infostart.

Az ország egyik legnagyobb kórháza, a lisszaboni Amadora-Sintra kórház már csütörtök reggel 8 óráig, 12 órán keresztül más egészségügyi intézményekbe irányította át a betegeket.

"Elértünk egy töréspontot, és ha nem találunk minél hamarabb megoldást, még több ellátási helyszín bezárásával találjuk szembe magunkat" – nyilatkozott a portugál Lusa hírügynökségnek Carlos Cortes, az egészségügyi szabályozó testület regionális vezetője.

A portugál kormány szerdán egy készenléti tervet mutatott be, amely több mint 1600 megüresedett szakorvosi pozíció betöltését segítené elő. Marta Temido egészségügyi miniszter ugyanakkor elismerte, hogy a jelentkezők nagy részét elriasztják az SNS-ben tapasztalható kemény munkakörülmények – írja az Infostart.

(forrás: Infostart)
hirdetés

Könyveink