hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Orvoshiány miatt félig bezár

A súlyos orvoshiány miatt a Nyírő Gyula Kórház kénytelen a nyárra bezárni a belgyógyászati osztálya felét, az ellátáshoz a Honvédkórháztól kap segítséget az intézmény – tudta meg a Magyar Nemzet egy neve elhallgatását kérő kórházi dolgozótól.

A honlapján a fővárosi kórház arról tájékoztatja a betegeket: június 1. és augusztus 31. között a kórház belgyógyászati osztályának közel felén szünetel az ellátás, 67 ágyból így 32 lesz elérhetetlen. A 1131, 1133, 1134 és 1135 irányítószámú körzetekben lakó betegeknek ez idő alatt a Honvédkórházba kell menniük.

Egy orvos arról számolt be a lapnak: ő nemrég mondott fel a kórházban, és a közelmúltban több kollégája is így tett. Távozásának oka, hogy jobb ajánlatot kapott, és a kórházban az egyébként régóta fennálló súlyos orvoshiány miatt nagy a terhelés a rezidenseken és a szakorvosokon is. Ráadásul mivel az intézmény országos pszichiátriai és addiktológiai intézet is, a belgyógyászaton is sok az átvett pszichiátriai beteg, ami nem túl vonzó a belgyógyásznak készülő rezidenseknek. Ők ugyanis szeretnének minél többet tanulni, többféle esetet látni.

Szinte minden kórházban nehézséget okoz az orvoshiány, és a határon mozog a betegellátáshoz szükséges létszám. A rezidensek is folyamatosan vándorolnak a kórházak között. Nővérekből is nagy a hiány, ez az összes egészségügyi intézményben probléma. Arról nincs információ, hogy az ellátást részben átvevő Honvédkórházban a megnövekedett betegszám mekkora pluszterhelést jelent majd az ottani orvosoknak és nővéreknek, írta a lap.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink