2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Orvos ellen kezdeményez etikai vizsgálatot a MESZK

Szakdolgozót bántalmazó orvossal szemben a Magyar Orvosi Kamaránál (MOK) etikai eljárás lefolytatását kezdeményezi a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).

Egy Facebook-bejegyzés nyomán az RTL Híradója korábban arról adott hírt, hogy nyilvánosan megalázta, bántalmazta beosztottját egy orvos egy ajkai véradáson. Az doktornő nekitámadt az ápolónak, először vállon, majd fejen ütötte, és úgy megrántotta, hogy a székben elakadt és elesett. Az orvos akkor azt mondta, dühös volt a kollégájára, de már nagyon röstelli, hogy nem tudott uralkodni magán.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (továbbiakban: MESZK) tudomására jutott, hogy egy Ajkán szervezett véradás alkalmával a véradást vezető orvos bántalmazta az őt segítő és munkáját végző ápolót, akit a jelenlévő kollégái sem vettek védelmükbe – írja közleményében a hivatásrend.

A MESZK Országos tisztségviselői, valamennyien elítélik az egészségügyi szakdolgozót ért bántalmazást, ezért az elkövető orvossal szemben a Magyar Orvosi Kamaránál etikai eljárás lefolytatását kezdeményezik.

A bántalmazásnál jelenlévő egészségügyi szakdolgozókkal szemben a MESZK vizsgálatot indít az események pontos megismerése érdekében – közlik még.

hirdetés

Könyveink