2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Országos SM fotópályázat: elindult a közönségszavazás!

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány tavasszal közzétett felhívására 42 pályázó 183 fotót küldött. A pályázatra olyan képeket vártak, amelyek bemutatják, hogyan élnek, milyen nehézségekkel küzdenek az SM betegek, mi ad számukra örömöt a mindennapokban.

hirdetés

A sclerosis multiplex rendszerint fiatalkorban jelentkező, gyógyíthatatlan neurológiai betegség: autoimmun gyulladás teszi tönkre az idegpályákat szigetelő myelinhüvelyt. Az agy és a gerincvelő károsodása szerteágazó tüneteket okoz, ezért hívják ezerarcú kórnak a betegséget. A betegek egy része akár évtizedeken át viszonylag kevés panasszal élhet együtt a kórral, másokat  gyors leépülés és kiszolgáltatottság fenyeget. Magyarországon mintegy 8 ezren élnek SM betegséggel.

A Roche által támogatott fotópályázatra az egész országból érkeztek alkotások, amelyek számos élethelyzetet bemutatnak. A képeket zsűrizik, de a szakmai döntéstől függetlenül közönségszavazásra is lehetőséget adnak. Az alapítvány Facebook albumában 40 fotót tettek közzé, amelyekre várják a voksokat, a közönségdíjas fotó alkotója különdíjat kap. Egy szavazó több fotót is bejelölhet, a szavazatokat 2019. augusztus 15-én 21 órakor összesítik.

Az eredményhirdetés 2019. szeptember 7-én lesz Gyulán, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége által szervezett Országos SM Napon, ahová az egész országból érkeznek sclerosis multiplex betegséggel élők és hozzátartozóik. A képekből egy kiállítás is nyílik, majd a fotókat az ország több településén is tervezik bemutatni.

További részletek az alapítvány Facebook-oldalán

Forrás: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány
Forrás: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

(forrás: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!