hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Országos „hiánycikk” a műtőssegéd

Országszerte keresik a műtőssegédeket az intézmények, ha valaki kiesik a munkából, az nehézségeket okoz az ellátásban, írja a Népszava.

Szerdán reggel 168 óra számolt be arról, hogy műtőssegéd hiány miatt érsebészeti műtétek maradtak el az országos baleseti intézetben. A Népszava most azt írja, a szükségesnél két műtőssegéddel kevesebb állt munkába, ami már elegendő volt ahhoz, hogy ne tudják beüzemelni az összes műtőt.

Ilyen helyzet bármikor, az ország bármely egészségügyi intézményében előfordulhat – nyilatkozták a lapnak intézményvezetők, akik azt is megjegyezték: országos „hiánycikk” a műtősséged, ha valaki elmegy, vagy bármi ok miatt kieseik néhány napra a munkából nehézségeket okoz az ellátásban.

Jelenleg is több tucat ilyen állást kínálnak országszerte az intézmények. A munkára jelentkezők nagy része szakképzetlen, azt utcáról jön, és gyakran nem is felelnek meg az elvárásoknak, vagy ők maguk adják fel. A munkaidő több műszakos, hétvégi, ünnepnapok alatti ügyeletekkel. A pótlékokkal és egyéb kiegészítő díjakkal is a havi nettó keresetük alig éri el a 200 ezer forintot.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink