2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Örökség a zenén kívül

Amy Winehouse családjának alapítványa alkohol- és kábítószer-függőségből felépülő fiatal nők számára hoz létre rehabilitációs központot.

Az augusztus 22-én nyíló kelet-londoni Amy's Place egyszerre tizenhat, 18 és 30 év közötti nő befogadására lesz alkalmas – írta a BBC News. A központ segíteni fog lakóinak, hogy beilleszkedjenek a társadalomba, "a lehető legjobb esélyt megadva számukra a felépüléshez és egy teljes élet felépítéshez".

Az intézmény új lakói egy három hónapos programban vesznek részt, amely során jógaórákat, spirituális gyakorlatokat, valamint a visszaesést megakadályozó csoportos foglalkozásokat tartanak számukra. A lakók legfeljebb két évig maradhatnak a központban.

Dominic Ruffy, az alapítvány speciális projektekért felelős munkatársa szerint Nagy-Britanniában nagyon kevés a kizárólag nőket befogadó rehabilitációs központ, noha megfelelő támogatás nélkül a kutatások szerint a nők nagyobb eséllyel esnek vissza. Ruffy elmondta, hogy az új központba olyan nőket vesznek fel, akik már átestek egy kezelésen és tisztán, józanul érkeznek az intézménybe.

A Grammy-díjas Amy Winehouse 2011 júliusában, 27 éves korában halt meg camdeni otthonában alkoholmérgezésben. Halála után családja alapítványt hozott létre drog- és alkoholfüggőséggel küzdő fiatalok segítésére.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink