hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Öreg hús, öreg vér öregít

Az USA-ban óriási verseny folyik az öregedés ellenes kezelések kifejlesztése területén, és számos bizarrnak tűnő próbálkozás kecsegtet eredménnyel, írja az OTSZ Online.

Egyelőre nem ismert, hogy mi az öregedés oka. Az egyik vezető elképzelés szerint a háttérben az élet során a légzés mellékhatásaként a szervezetben felhalmozódó, a sejtek pusztulását okozó oxidatív stressz és DNS-károsodás állhat. A Harvard University kutatói, Vadim Gladyshev vezetésével megvizsgálták, hogy származhat-e a sejtkárosító hatás az ételként elfogyasztott, már idős állatok szöveteiből.

Más amerikai vizsgálatok nemcsak állatok, de emberek esetén is nézik a szervezetbe kerülő öreg anyagok öregítő hatását. A szilícium-völgyi hosszúélet-kutatások egyik kedvence a fiatal plazma fiatalító hatásával kapcsolatos elmélet. A vérplazma gyógyító hatásával magyar kutatók is foglalkoztak: Kulcsár Gyula és munkatársai azt a hipotézist bizonyították, hogy a már ismert immunrendszeri mechanizmusokon kívül számos olyan kismolekula van a plazmában, ami akadályozza a tumorok növekedését. A hosszú élet reményében Craig Venter intézetéhez, a Human Longevity Inc.-hez is lehet fordulni, itt a legnépszerűbb a 25 000 dollárba kerülő személyre szabott egészségügyi adatszolgáltatás, aminek keretében genom- és mikrobiomszekvenálást, továbbá többféle képalkotó vizsgálatot végeznek, és személyre szabott életmód-tanácsadást is nyújtanak, írja a lap.

Részletek

(forrás: otszonline.hu )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink