2024. április. 23., kedd - Béla.

Orbán Viktort beoltották: "sárkány ellen sárkányfű"

A miniszterelnök február 28-án, vasárnap délelőtt tette közzé a közösségi oldalán, hogy beoltatta magát a kínai Sinopharm-vakcinával.

A védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet a koronavírus-járvány ellen, hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videóban vasárnap, azt követően, hogy maga is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát.

A kormányfő úgy fogalmazott: "a koronavírus-járvány harmadik hulláma támad, ami erősebb lesz, mint az előző kettő". Ezért arra kérte a magyarokat, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "érdemes hallgatni az okosabbra", a vakcinát ugyanis azután kapta meg, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos úgy döntött, hogy az operatív törzs vezetői is oltassák be magukat.

A videóban bemutatták, ahogy testhőmérséklet-mérést, kézfertőtlenítést, valamint orvosi vizsgálatot követően a miniszterelnököt is beoltják a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján. Sárkány ellen sárkányfű, jegyezte meg a kormányfő a vakcina beadása előtt. A videóban az oltóorvos is azt mondta: a legjobb oltóanyag az, amit már megkapott a páciens.

Orbán Viktor az oltást követően a Karmelita kolostorban nyilatkozva azt mondta, "kutya baja", ezért arra biztatott, hogy senki se féljen a védőoltástól. Hozzátette: a Vajdaságban magyarok tízezrei és már Magyarországon is több ezren kapták meg a kínai vakcinát. Bízzanak a magyar szakemberekben, kérte Orbán Viktor.

 

(forrás: Facebook, MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés