hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Orbán Viktor üzent az egészségügyieknek

Orbán Viktor a külföldi munkavállaláson gondolkodó egészségügyi dolgozóknak azt üzente, hogy csodát ugyan nem tud ígérni, de miként tavaly a háziorvosok helyzetén próbált javítani a kormány, idén az ápolók és a többi orvos lesznek soron.

Interjút adott a Békés Megyei Hírlapnak Orbán Viktor miniszterelnök. A megyei napilap mai számában megjelent beszélgetésben a kormányfő egyebek között az egészségüggyel is foglalkozott. Orbán Viktor a külföldi munkavállaláson gondolkodó egészségügyi dolgozóknak azt üzente, hogy csodát ugyan nem tud ígérni, de miként tavaly a háziorvosok helyzetén próbált javítani a kormány, idén az ápolók és a többi orvos lesznek soron. A kormány a napokban tárgyalt arról, hogy a béremelésre előteremtett pénzt milyen arányban osszák meg köztük, de a jól keresők kevesebbet, a rosszul keresők többet kapnak majd. A frissen bevezetett népegészségügyi termékadó teremti meg mindennek a fedezetét – mondta a miniszterelnök.

A 47 ezer forintból való megélhetésről is kérdezte a miniszterelnök véleményét a lap munkatársa. Orbán Viktor azt felelte, hogy a minimálbérből is alig lehet megélni. "A 28 ezer forintos segély helyett most közmunkáért 47 ezer forintot adunk, ami egy jelentős előrelépés, de ezzel nyilván nem elégedhetünk meg" – tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy az Orbán-kormány az első ciklusa alatt és most is megemelte a minimálbért, ami napjainkban már majdnem 100 ezer forint. "Mindig is az egyik legfontosabb feladatomnak tartottam, hogy  – a munkaadókkal és a munkavállalókkal való egyeztetés alapján – emeljük a béreket – mondta a Békés Megyei Hírlapnak Orbán Viktor.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink