hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Orbán Viktor: Ez a vírus nem fog elmenni!

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt is közölte, százezer alatt van az aktív betegek száma.

A miniszterelnök azt mondta: a kórházban ápoltak közül 121-en vannak még lélegeztetőgépen. A jelenleg is aktív fertőzöttek száma 84 719, ők tehát még nem tudnak dolgozni, veszélyben az egészségük, van, aki az életéért küzd.–

A kormányfő közölte: csütörtökön 25 ezer ember kapta meg az első védőoltását, 117 ezren pedig a másodikat. Ezek jó hírek, de további mintegy hárommillió felnőtt még nincs beoltva Magyarországon, márpedig "tudományos tény, hogy ez a vírus nem fog elmenni".

Sokan tévesen gondolják, hogy ha nincsenek beoltva, akkor megúszhatják a megfertőződést. "Meg fogja találni a vírus az utolsó embert is, aki nem védett", márpedig a saját és a családunk egészségét csak a védőoltással óvhatjuk meg - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Péntek. Operatív törzs nincs, Magyar Rádió marad – szól a felirat a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán közzétett fotó alatt.
Péntek. Operatív törzs nincs, Magyar Rádió marad – szól a felirat a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán közzétett fotó alatt.

Az oltás megszervezése hatalmas kihívás, és önbecsülésre ad okot, hogy Magyarország az Egyesült Államoknál is jobb eredményeket ér el az első oltások tekintetében, pedig ott maguk gyártják a vakcinákat. Most mindenki fél az indiai mutánstól, de azok az oltóanyagok, amelyeket Magyarországon alkalmaznak, kivétel nélkül alkalmasak arra, hogy ezt is legyőzzék.

A miniszterelnök szerint rémhír, hogy több uniós ország nem biztos, hogy beengedi azt, akit keleti vakcinával oltottak. A többi ország még nem az utazásról beszél, nekik ez még messze van, de Magyarország egymás után köti a kétoldalú megállapodásokat, amelyekkel lehetővé teszik a szabad mozgást. Úgy vélte, talán júliusban lesz közös uniós kártya, és akkor egymás országában kötelező lesz elfogadni az Európában elismert vakcinákat, a többit pedig elfogadhatják, de nincs olyan ország, amely elzárná magát a turisták elől.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy most a védekezésről át kell állni a gazdaság újraindítására. Amikor a járvány "csúcsra járt", a védekezés volt a fontos a gazdaságban is, meg kellett védeni a munkahelyeket, a fizetést, de most, hogy a harmadik hullámot "leszorítottuk a földre", már nem védekezni kell, hanem újraindítani a gazdaságot. Hozzáfűzte: a 2022-es költségvetés is erről fog szólni. Megjegyezte: a 2. negyedév számai már biztató eredményeket mutathatnak.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink