2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Orbán Viktor: a jövőben elkülöníthetik a járványgócokat

A kontaktkutatás mellett elkülönítést is alkalmazni fognak, ha földrajzilag körül tudják határolni az érintett területet, mondta a Magyar Hang szerint Orbán Viktor a szokásos, péntek reggeli rádióinterjújában.

Az operatív törzs folyamatosan dolgozik, lassan látni fogjuk azt a speciális egységet is, amit olyankor vetnek be, ha valahol feltűnik egy „szuperfertőző” – a Magyar Hang beszámolója szerint erről beszélt szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor a Pápán kialakult járványgóc kapcsán. Ennek részeként a kontaktkutatás mellett elkülönítést is alkalmazni fognak, ha földrajzilag körül tudják határolni az adott területet. Tudományos fantasztikus filmekre emlékeztető ruhája is van ennek a speciális egységnek, hamarosan be is fogják őket mutatni.

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban arra kért mindenkit, hogy a szabályokat tartsák be: viseljenek maszkot ott, ahol kell és tartsák a távolságot. – Egy ország védekezésének minőségét nem a kormány tevékenysége határozza meg, hanem az ország intelligenciaszintje – mondta. A gócpontok úgy alakulnak ki, hogyha valaki, aki köhög vagy lázas, mégis emberek közé megy. A kormány amit tud, azt megteszi, erre példaként említette, hogy habár a szabályok lehetőséget adnának rá, mégsem tartják meg a tűzijátékot.

A vírus elleni vakcina is szóba került az interjúban, Orbán Viktor itt arra hívta fel a figyelmet, hogy verseny van a kifejlesztésért: ez egyrészt jó, másrészt viszont ha az egyik elkészül, akkor mások vitatni fogják. Amint az első vakcina megjelenik, nagyon szakszerű véleményt kell adniuk a magyar szakembereknek, de addig még hónapokat kell várni. A kormány csaknem 5 millió vakcinát rendelt eddig, tehát ha lesz vakcina, akkor nálunk is.

(forrás: Magyar Hang)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés