hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Orbán nem beszél "a zsarolás nyelvén"

Nem hajlandó a zsarolás nyelvén beszélni Orbán Viktor, aki szerint megállapodásra kell törekedni az orvostársadalommal. Akárhogyan is döntenek a rezidensek, ne maradjon ellátatlan beteg, ennek érdekében a kabinet meg is hozta a szükséges döntéseket – vélekedett.

Mindezt a kormányfő jelentette ki a Magyar Rádióban, s mint mondotta, ennek érdekében a kabinet meg is hozta a szükséges döntéseket, és felálltak az egészségvédelmi akciócsoportok. Közölte azt is, hogy a napokban rendeződnek az állam 30 napon túli tartozásai, ami a kórházakra is igaz. Egyben hangsúlyozta: "amíg fejük búbjáig eladósodott kórházakról beszélünk, nem tudok jó lelkiismerettel foglalkozni az orvosok bérével".

A kórházak adósságának rendezése most megtörtént, a népegészségügyi termékadót pedig az orvosok bérére fordítják, így az egészségügyi államtitkárnak 2012-re rendelkezésére áll annyi pénz, hogy "azoknak az orvosoknak, akik valóban meg akarnak állapodni", elfogadható béremelést tud ajánlani – mondta. Orbán Viktor rámutatott ugyanakkor: "nem olyan év lesz 2012, különösen annak első fele, amikor általános béremelésekről lehetne beszélni az állami szektorban; erre még várnunk kell" – közölte a kormányfő a Magyar Rádióban.

A teljes anyag a hirado.hu-n

(forrás: Kossuth Rádió, hirado.hu)
hirdetés

Könyveink