2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Orbán: Budapesten is feloldjuk a kijárási korlátozást

A kormány Budapesten is feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozást és a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a Facebookon közvetített felvételen.

A járványveszély kihirdetésének 66. napján vagyunk – kezdte régen várt bejelentését Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint az első csatát megnyertük, ami a járványveszély megfékezése volt. Orbán azzal folytatta, hogy a csatát „fényesen nyertük meg, ez tény,” ami azért sikerülhetett, mert a fontos döntéseket időben hozták meg és mert az embereki betartották azokat.

A szombati megbeszéléseken világossá vált számára, hogy „a járvány erejét Budapesten is letörtük”, így Budapesten is át lehet térni a védekezés második szakaszára – mondta. A kijárási korlátozást ezért feloldják Budapesten is. A jövőben főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket a további enyhítések tekintetében, a felelősségteljes magatartás és a védőtávolság betartása azonban Budapesten különösen is fontos – figyelmeztetett. A polgármestereket pedig arra kérte, ne vegyék fél vállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára.

Szombat délelőtt orvostudományi vezetőkkel folytatott konzultációt Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-helyzettel kapcsolatos intézkedésekről a Karmelita kolostorban. A kormány döntéseit megelőző egyeztetésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem professzora, a virológiai kutatócsoport vezetője, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának vezetője, Bedros J. Róbert, az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának beruházásával foglalkozó miniszterelnöki megbízott, valamint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke vett részt.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) az operatív törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2020. május 16-án (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) az operatív törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2020. május 16-án (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

(forrás: MTI, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés