2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Orbán: Áprilisban győzelmet hirdethetünk a járvány felett

A Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy az időseket már a jövő év elején beoltják.

Orbán Viktor szerint nem a szabályok számának a szaporítása, hanem a meghozott szabályok betartása a legfontosabb.

– Abban van a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani – mondta a kormányfő a Magyar Nemzet szerint. – Hétfőtől az ellenőrzések tekintetében új világ kezdődik, aki nem hord maszkot, azt büntetni kell. Aki nem hordja a maszkot, az nemcsak a saját, hanem a mások egészségével játszik – mondta a miniszterelnök.

Az influenza oltásokkal kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor elmondta: megduplázták a készleteket, most 1,4 millió vakcina áll rendelkezésre, de rendeltek további 360 ezret. Ezzel párhuzamosan Magyarországon gyártják a súlyosabb Covid-19 esetek kezelésére használt remdesivirt, és a favipiravir tömeges beszerzése is megoldható.

A koronavírus ellen oltással kapcsolatban a miniszterelnök arról számolt be, hogy a jövő év elején megérkezik az első, korlátozottabb mennyiségű szállítmány európai gyártóktól, és az idősek, valamint a krónikus betegek már akkor megkaphatják a védettséget. Áprilisban viszont mindenki beoltathatja magát, és „győzelmet hirdethetünk” a járvány felett.

A Magyar Orvosi Kamarával folytatott párbeszédről a kormányfő elmondta: érthető, hogy a részletszabályokat is látni akarják.

Varga Mihálynak csodát kell tennie, de a pénzügyminisztereknek ez a sorsuk – mondta Orbán Viktor a járvány költségvetésre gyakorolt hatásáról, hangsúlyozva, hogy mégis van optimista kép előtte a gazdaságot illetően. Kiemelte: a helyzet ellenére a kormány nagyon komoly egészségügyi béremelést hajtott végre, az ágazat dolgozóinak a keresete a többszörösére emelkedik.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés