2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Operatív törzs: vírustagadókkal szemben indult nyomozás

Vírusszkeptikus tartalmak hangadóinál tartott házkutatást a rendőrség, hangzott el az operatív törzs pénteki, online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője elmondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít. Mint mondta, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ilyen ügyben, és pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik "a vírusszkeptikus tartalmak hangadói". A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés miatt folytatja, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is.

A Gál Kristóf által meg nem nevezett vírusszkeptikus hangadók egyike vélhetően Gődény György, ugyanis Facebook-oldalán a magát Doktor Gődénynek nevező férfi felesége azt közölte: "hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat 'nemzetinek' mondó nyomozóiroda emberei".

NNK: a posta megkezdte a tájékoztató levelek kézbesítését a nyugdíjasoknak

A megfelelő táplálkozás és a testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet a fertőzésekkel szembeni védekezés érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a sajtótájékoztatón.

Galgóczi Ágnes szavai szerint a védőoltás a fertőzés egy specifikus megelőzési módja, de a fertőzés iránti fogékonyságot számos más tényező, köztük a táplálkozás és a testmozgás is befolyásolja. Mint mondta, az egészséges, kiegyensúlyozott, megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék nagyban segíti a szervezet ellenállóképességét a fertőzéssel szemben, ugyanígy a testmozgásról sem szabad elfelejtkezni. Az egyéni sportolás, a séta, futás, gyaloglás, kerékpározás a veszélyhelyzet ideje alatt is megengedett.

Az osztályvezető szólt arról, hogy a posta pénteken megkezdte a nyugdíjasok számára azoknak a tájékoztató leveleknek a kézbesítését, amelyek adatlapját kitöltve és visszaküldve jelezhetik a koronavírus elleni védőoltásra vonatkozó igényüket.

Galgóczi Ágnes elmondta, 6197-tel emelkedett az azonosított új fertőzöttek száma. Meghalt 171, többségében idős, krónikus beteg, kórházban 7841 embert ápolnak koronavírus-fertőzés miatt, közülük 610-en szorulnak lélegeztetőgépre.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés