hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ónodi tárgyalt a fogorvosokkal (Bővítve)

Folytatják – ezzel állt föl a tárgyalóasztaltól csütörtökön Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának vezetője, értesült a Népszava.

A találkozójukra jó ideje vártak a fogorvosok, mert rendre kimaradtak a béremelésből, a praxis-díjak rendezéséből, ezért szeptember első napjaiban mintegy ezer körzetben munkalassító akciót szerveznek, ezalatt csak sürgősségi ellátást végeznek majd. Ónodi-Szűcs Zoltán a júniusban azt ígérte, hogy tárgyal a fogorvosok képviselőivel, ennek első találkozója történt meg csütörtökön.

A tárgyalás után a Népszavának Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának vezetője csak annyit mondott: a probléma fölvetéséig jutottak, és abban maradtak, hogy a jövőhéten folytatják. „Egyértelmű, hogy a feszültségeket ezen a területen csak pénzzel lehet orvosolni", ugyanakkor azt is hangsúlyozta: miután a tiltakozó akciót nem ő szervezi, nem is állapodhat meg annak leállításáról.

A találkozó tényét pénteken reggel közleményben erősítette meg az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága. Ebben azt írják, a kamara képviselői ismertették a közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok problémáit, és kérték az egészségügyért felelős államtitkárságot, hogy vizsgálja meg, miként lehetne változtatni a finanszírozás rendszerén a fogorvosi alap-, és szakellátás területén. 

A csütörtöki találkozón az egyeztetés végén Éger István a MOK elnöke és Hermann Péter a MOK Fogorvosi Tagozatának elnöke abban állapodott meg Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral, hogy mindkét fél áttekinti, hogy milyen közös teendők lehetnek a jövőben a fogorvosi alap-, és szakellátás fejlesztése érdekében és ezekről a közeljövőben részletesebben egyeztetnek.

hirdetés

Könyveink