hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Ónodi kontra Muszbek

Valamennyi hazai hospice kevesebb pénzt kap, mint amennyiből működtetni lehet – ezt a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója mondta az ATV-nek az egészségügyi államtitkár szavaira reagálva.

Az EMMI államtitkára szerint a forrás hiány miatt a Hospice Alapítványnak nem kellene újjal mutogatni a finanszírozókra, azokban az esetekben, amikor egy eljárás befogadását nem is kérték. Ilyenek az alapítvány által működtetett ambulanciák is.

„A hospice alapítvány ugyanazt a forrást kapja meg, mint amit bárki más, aki működtet hospice ágyakat, az alapvető gond onnan származik, hogy működtet mást is, mint a hospice ágy, amelynek nincs befogadása az OEP felé. Erre pályázni is lehet” – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán az ATV Start című műsorában.

Az alapítvány igazgatóját meglepte az államtitkár nyilatkozata.

A forráshiányunk nem ebből fakad, ez néhány millió forintot jelent, hanem abból, hogy az a fajta szerződés, amit a társadalombiztosítással kötöttünk, az nem fedezi a költségeket. Ez nemcsak a mi problémánk, ez országos probléma” – reagált az államtitkár szavaira az ATV Híradójának Muszbek Katalin, az alapítvány igazgatója.

A Hospice Ház 2005-ben nyílt meg, kétszer hiába kérvényezték a társadalombiztosítónál a befogadást, azóta nem próbálkoznak. Az igazgató azt is nehezményezte, hogy az alapítványok hiányát a kórházakhoz hasonlóan nem kompenzálják, pedig ők is foglalkoztatnak egészségügyi dolgozókat.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink