hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ónodi: egyre kevesebben akarnak elmenni az országból

Jó irány, hogy egyre kevesebben akarnak elmenni az országból az orvosok és az egészségügyi dolgozók közül is, mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár közölte: 2011-ig növekvő számban hagyták el az országot az egészségügyiek, de ez a tendencia elmúlt időszakban megfordult és évről évre egyre kevesebben mennek el. Az orvosoknál ez majdnem a hat évvel ezelőtti adat harmadára csökkent, az egészségügyi dolgozóknál körülbelül a "felére kezd csökkenni, legalábbis a tavalyi szám ehhez közelít" – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy sajtóhírek szerint azért hozták előre az egészségügyi szakdolgozók béremelését, mert megijedt a kormányzat a mentősök és ápolók sztrájkfenyegetésétől, Ónodi-Szűcs Zoltán úgy válaszolt: erről azért nem lehet szó, mert akikkel tárgyalnak, sosem fenyegettek sztrájkkal. Jelezte: a tárgyalópartnerek októberben fogalmazták meg azt a kérést, hogy hozzák előre a béremelést.

"Nyilván a költségvetés áttekintése után lehetett felelősséggel ezt elvállalni"  fogalmazott az államtitkár. A kormány rendkívüli keretét felhasználva tudnak bért emelni, ami ebben az évben 18,5-19 milliárd forint pluszköltséget jelent  fűzte hozzá.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink