2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Online tudásplatformjával segít a Tork

A letölthető tudásbázis kutatási anyagokat, egy VR applikációt (Tork VR Clean Hands) és szakmai tanácsokat, útmutatókat tartalmaz a hatékonyabb kézhigiénia, felületi higiénia terén és segítséget nyújt többek között a professzionális fertőtlenítőadagolók használatához is.

A kézhigiénia világnapjának alkalmából a higiénia termékek gyártására szakosodott Tork online platformot indít a vírushelyzetben is helytálló egészségügyi dolgozók munkáját támogatandó “Munkában is biztonságban” elnevezéssel.  

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020-at a nővérek és a szülésznők évévé nyilvánította. Ebben az évben a modern ápolás egyik alapítója, Florence Nightingale születésének 200. évfordulóját is ünnepeljük, aki a hadikórházakban bevezette a rendszeres kézmosást a fertőzések visszaszorítására. Ez az intézkedés, a kézhigiénia, azóta is kulcsfontosságú eleme maradt a vírusok elleni védekezésnek. A helyes kézhigiénés technikák alkalmazása fontos alapköve a vírusok eltávolításának, így az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy megelőzzük a fertőzések terjedését, még több ember megbetegedését.

„A Munkában is biztonságban: COVID-19 Egészségügyi eszközcsomag”-ot azzal a céllal hozta létra az Essity, hogy támogassa a koronavírus elleni küzdelemben a frontvonalon dolgozókat, így például az egészségügyi szakembereket, takarító személyzetet és más az egészségügyben dolgozó szolgáltatókat. Az oldalon olyan megbízható eljárásokat és módszereket gyűjtöttek össze, amelyek hozzájárulnak az általános higiénia szintjének fokozásához.

Az online eszközkészlet és a vírussal kapcsolatos további információk mindenki számára ingyenesen elérhetőek a Tork információs weboldalán.

Gyakorlatorientált VR- applikáció tanít a helyes kézhigiéniára

Az online csomagban megfelelő kézmosási és kézfertőtlenítési eljárásokat, valamint letölthető információs anyagokat, például plakátokat találhatnak az érdeklődők. Az egészségügyi szakemberek körében végzett átfogó nemzetközi tanulmány szerint ugyanis az egészségügyi dolgozók egyik leggyakoribb panasza a kézhigiénés képzéssel kapcsolatban az, hogy az túl elméleti (21%). Éppen ezért a gyakorlati tudásra fókuszálva fejlesztette ki a vállalat a Tork VR Clean Hands mobilalkalmazást, amely munkahelyi szituációkat imitálva segíti a megfelelő kézhigiénia elsajátítását. Az ingyenes alkalmazás használatával kapcsolatos tudnivalók a cég weboldalán is megtalálhatóak.

A Munkában is biztonságban: Covid 19 Egészségügyi eszközcsomagot angol nyelven a https://www.tork.co.uk/torkcampaigns/corona-virus tudják letölteni, a magyar változat a https://www.tork.hu/munkabanisbiztonsagban oldalon lesz elérhető.

(forrás: wshungary.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink