2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

A Magyar Williams Szindróma Társaság online tábora és egyéb programjai

Online tábor Williams-szindrómásoknak

A Magyar Williams Szindróma Társaság (MWSzT) nem akart lemondani a „szokásos” nyári táborról, így azt online tartják meg július 5-10. között.

A Magyar Williams Szindróma Társaság (MWSzT) tagjainak többsége Covid 19 fertőzés szempontjából rizikócsoportba tartozik, hiszen sok gondjuk mellett szív- és érrendszeri problémákkal is küzdenek. Ezért az idei évben, július 5-10. között – kivételesen – online tábort rendeznek számukra, amit megnyitottak más fogyatékkal élők számára is. Ezen kívül, később érdekes, kicsit nyíltabb programokat is szerveznek, annak reményében, hogy a szabadban nem lesznek veszélyben.

A koronavírus által okozott krízishelyzethez a civil szervezeteknek is alkalmazkodniuk kellett. Sokan közülük igyekeztek a digitális átállást úgy megvalósítani, hogy a megszülető megoldásokat hosszú távon, a járvány megszűnte után, az általános működés során is használni tudják. Így az MWSzT is, az ernyőszervezetével, a RIROSZ-szal karöltve, felkereste a digitalizációval foglalkozó civil szervezeteket, majd a Fővárosi Bírósághoz, illetve a Miniszterelnökséghez fordult. Részben ennek eredményeként meg is született az a Ptk. módosítás, melynek értelmében akkor is meg lehetett online tartani egy egyesületi közgyűlést, ha ez a lehetőség korábban nem szerepelt az alapszabályban. E lehetőséget kihasználva az MWSzT is online közgyűlést tartott, melyen így olyan tagjaik is részt tudtak venni, akik a távolság, vagy egyéb okok miatt (pl. nehezebben mozgó tagok), eddig nem tudtak megjelenni.

Az új módszertanra építve, az Egyesület az idei évben online tábort szervezett, hogy a hiánypótló programjaikat elvihessék az érintettek otthonba!

A tábor:a Társaság apraja és nagyja nagyon várja a találkozásokat, amit egyelőre online valósítanak meg. A táborban nem maradhat el a mozgás, (tánc, torna) a zene, a művészeti tevékenységek, de a résztvevőknek egy érdekes utazásban is részük lesz a világ körül, és még a buli is megvalósítható! A programban a hozzátartozók problémáiról sem feledkeznek meg: orvos, pszichológus, internetszakértő, művészettanár, és más szakemberek segítenek a családoknak, akik már alig várják a kötetlen találkozást.

Ráadásul a helyzet javulása lehetővé teszi, hogy most már olyan bátrak legyenek a résztvevők, hogy a tábort egy szabadtéri programmal zárják – kirándulni mennek, természetesen az óvintézkedések betartásával. Ha nem rosszabbodik a helyzet, az MWSzT a nyár végén egy közös, családi csapatépítő hétvégét is beiktat. A további tervekről még nem mernek nyilatkozni, de már a későbbi programok szervezése is zajlik.

Az Egyesület megírta a pályázatokat és a programok remélhetőleg a Miniszterelnökség, a Nemzeti Erőforrás Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő, az FSZK Nonprofit Kft, az EMMI, a Józsefváros Önkormányzata, az ÉTA Országos Szövetsége és az E-ON támogatásával jöhetnek létre, hogy a családok életét megkönnyíthessék.

(forrás: Magyar Williams Szindróma Társaság)
hirdetés

Könyveink