hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Online kassza orvosoknak is

A legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó az M1-en azt szorgalmazta, hogy senki ne kapjon felmentést az online kasszák használata alól.

Ha mindenki befizeti az adót, akkor mindenki egyenlő feltételek mellett versenyezhet, és a pluszbevételek révén jöhet az adócsökkentés is – magyarázta az M1 szerda reggeli műsorában Novák Zoltán, a Micra-Metripond Kft. ügyvezetője, aki korábban közleményben üdvözölte a kötelezetti kör bővítését, egyúttal szorgalmazta, hogy azt terjesszék ki a fodrászokra, az ügyvédekre és az orvosokra is – még akkor is, ha ez konfliktusokkal jár. Mint ismeretes, az új szabályok szerint 2017. január 1-től már a taxisoknak, a masszőröknek és más szolgáltatói szakmában dolgozóknak is kötelezően pénztárgépet kell használniuk.

Ha új típusú pénztárgépet vásárolnak, és azt 2016. december 31-ig üzembe is helyezik, január 1-től pedig használják, akkor az állam 50 ezer forint támogatást biztosít a megvásárláshoz – hívta fel a figyelmet Novák Zoltán, hozzátéve: az év első napjától már csak olyan pénztárgépet lehet üzembe helyezni, amelyik megfelel az előírásoknak.

 

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

Könyveink