hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Önkormányzati biztos a Zala Megyei Kórházban

Önkormányzati biztost jelöl ki a Zala Megyei Kórházba az intézmény megnövekedett, lejárt határidejű tartozásai miatt a megyei közgyűlés - írja a Zalai Hírlap.

A lap beszámolója szerint a Zala Megyei Közgyűlés keddi, rendkívüli ülésén tárgyalt arról, hogy önkormányzati biztos kinevezését tartja szükségesnek, miután az egészségügyi intézmény lejárt határidejű tartozásainak összege meghaladja a 150 millió forintot.

Az államháztartásról szóló törvény szerint akkor, ha a helyi önkormányzati költségvetési szerv 30 napon túli elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 százalékát vagy a 150 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, önkormányzati biztost kell kijelölni.

Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója november 2-án kelt levelében tájékoztatta a Zala Megyei Közgyűlés elnökét arról, hogy csaknem 465 millió forint a fennálló tartozásállományból a 30 napon túli, és az elmúlt hónap során ez az összeg nem csökkenhetett 150 millió forint alá.

Az önkormányzati biztosi posztra pályázatot ír ki a Zala Megyei Közgyűlés, az eredményről várhatóan december 10-én döntenek a képviselők.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink