hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Önként kórházba? - Igen

A jelenleginél lényegesen több önkéntest is tudnának fogadni a Semmelweis Egyetem kilinikáin - erről beszél Kissné Negyedi Marianna ápolásfejlesztő az egyetem honlapján.

Ételt, italt osztanak, ágyaznak, beszélgetnek és sétálnak a betegekkel, bevásárolnak nekik a büfében – egyebek mellett ilyen feladatokat láthatnak el a kórházi önkéntesek. A Semmelweis Egyetemen jelenleg nyolc klinikán hetven segítő van jelen – mondja Kissné Negyedi Marianna, az Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóság ápolásfejlesztője, aki szerint akár ötször ennyi önkéntest is tudnának fogadni, épp ezért folyamatosan várják a jelentkezőket.

Az önkéntesek szigorú kiválasztáson esnek át, és egy képzésen is részt kell venniük, mielőtt a klinikákra kerülnének. A feladatkörük is meghatározott: nem arról van tehát szó, hogy az orvosok, ápolók munkáját végzik. Nem is jellemző, hogy egészségügyi végzettségűek jönnének hozzánk, de még azok sem végezhetnek szakmai munkát, akik ilyen területről érkeznek – idézik Kissné Negyedi Mariannát a semmelweis.hu-n, ahol új segítőket is toboroznak, az ő jelentkezésüket a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   e-mail címen várják.

 

(forrás: Semmelweis Egyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink