hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Önálló praxisközösségbe léphetnek a fogorvosok

Rendeletmódosítással megteremtették annak lehetőségét, hogy létszámkorlátozás nélkül hozzanak létre fogorvosi praxisközösséget.

Amennyiben az adott alapellátást nyújtó fogorvosi szolgáltató vállalja az emelt szintű szolgáltatás nyújtását, létszámkorlátozás nélkül fogorvosi praxisközösséget hozhat létre, ami által jogosulttá válik a 100%-os bértámogatás igénybevételére.

A kollegiális praxisközösségek egy adott területhez tartozó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi szolgálatok közösségét jelenti. A praxisközösségekben zajló szoros szakmai együttműködésnek köszönhetően a lakosság szélesebb körben és magasabb színvonalon, lakóhelyükhöz legközelebb juthat hozzá komplex egészségügyi szolgáltatásokhoz, anélkül, hogy terhelnék a járóbeteg-szakellátást.

Mindezek megvalósulásával lerövidülnek a betegutak és csökken a kórházak terheltsége is. A praxisközösségekről szóló vonatkozó kormányrendelet jelenlegi módosításával ezen túl a fogorvosi praxisok létszámkorlátozás nélkül tisztán fogorvosi praxisközösséget is létrehozhatnak, amellyel ők is jogosultak a 100%-os bértámogatás igénybevételére.

Az Emmi vizsgálja a továbbképzés keretében megszerezhető licenc képzéssel végezhető háziorvosi alapellátási feladatok ellátásának lehetőségeit, valamint a végrehajtásához szükséges intézkedések megtételét.

hirdetés

Könyveink